El passat dia 5 de juny, aprofitant les vacances de
A l' Alguer arriben bé i negociem amb el taxista el preu del viatge fins a l’hotel , quina sort que ens entenguem, és un miracle que en aquesta població italiana de Sardenya, encara es parli la nostra llengua, el català. (collonut). El taxista és un catxondo i ens porta volant a l’hotel, amb algun ensurt (aquests italians amb el cotxe!!).A l’hotel, el Green Sporting Club, a dormir que demà volem sortir aviat.
2on Dia: 06.06.2007
De bon matí, muntem les bicicletes i ja enfilem cap a la població de: Stintino, que es troba a la punta més a l’ oest de l’illa; avui fa força calor, però no gaire sol, primer passem per Fertilia i cap al Cap de
Anem menjant pel camí, menjar d’atac diuen...barretes de cereals, xocolata,...; el menjar ens ajuda a anar fent els quilometres, la ruta de tornada a l’ Alguer, passa per altres poblets i el ritme que portem és alt, per acabar el dia, volem fer el Mont d’ Olla(Monte Doglia), però ens es impossible trobar el camí que hi puja.
En Joan porta comptaquilòmetres a la bici i quan arribem a l’ Alguer m’ho diu: 170 QUILOMETRES. Déu n’hi do, per això hem arribat fregits i amb el darrere escaldat.
Quan arribàvem hem coincidit amb en Paolo Salis, alguerès pels quatre costats amb qui ja havíem contactat per mail, i hem quedat per anar a fer el toc.
Tornem a l’hotel, piscina per l’Emili, dutxa ràpida i voltem pel casc antic de l’ Alguer per buscar restaurant, sembla com si estiguéssim a Girona, carrers estrets, el campanar de l’església com el de Cassà..; Després de voltar força trobem el restaurant ideal: El Vecchio Molino, en un carrer dins el casc antic , on el primer que demanem és: 2 coca-coles i 2 birres. El sopar de primera i l’ambient molt acollidor, si hi aneu la mestressa us atendrà en alguerès/català.
3er Dia:
Avui toca anar cap al Sud, i agafem la carretera, plena de búnquers de la segona guerra mundial, que es dirigeix a Vilanova, per d’interior de l’illa, però primer passem per un “portet” de muntanya l’ Scala Piccada.
La carretera és un trencacames, pugem i baixem, però sense grans desnivells, el paisatge aquí és força desèrtic i monòton. El menjar d’atac encara funciona i l’aigua que portem l’acabem ràpidament, sort que ja som al poble de :Bosa, on ens proveïm d’aigua, fem un gelat i tornem cap a l’ Alguer, vorejant la costa, aquí sí que, entre la carretera que s’enganxa i el calor que està fent, costa d’arribar.
Avui : 110 Quilometres, continuem fent mitjana important, però carai com tenim les cames , sort que demà serà l’últim dia. Avui volem anar a la platja, i sabeu amb què?, amb la bicicleta, ja que l’hotel es troba a uns 2 quilometres.
A la nit, anem a sopar i fem el toc amb en Paolo Salis i els seus amics, l’ambient nocturn a l’ Alguer és inexistent i a les 11 de la nit ja dormim.
4art Dia...i últim
Avui ens aixequem amb la idea de pujar al Mont d’ Olla, que va quedar pendent el primer dia. Trobem per fi la carretera que hi puja, amb l’ajuda d’un ciclista italià, i.........quin port, baix, curt però intens, aquí les rampes són de primera i els percentatges són majoritàriament superiors al 15% de pendent.
A mos veure l’ Alguer
Joan Borrell i Emili Cabarrocas
2 comentaris:
MOLT BO L'ESCRIT !ELS DEL CLUB CICLISTA CASSA, ELS MILLORS !!!
EMILI, AIXÒ SI QUE ÉS UN COS DE CICLISTA!!!
Publica un comentari a l'entrada