dimecres, 9 de juliol del 2008

MARXES CICLOTURISTES DEL MES DE JUNY

La temporada de marxes cicloturistes està arribant a la seva fi, i en aquest darrer mes s’han disputat les més importants.
El dia 1 de juny tocava desplaçar-se cap el país veí d’Andorra per disputar la marxa cicloturista Volta als Ports d’Andorra, de 135 quilòmetres de recorregut entre els quals cal superar les dificultats muntanyoses dels ports de Sant Andreu a la Seu d’Urgell, la Rabassa, la Comella, i l’arribada a l’estany d’Engolaters. En Narcís Riembau amb un temps de 5h13m i en Joan Borrell amb un temps de 4h53m varen ser els nostres representants junt amb el suport moral de l’Adolf Santiago.
El dia 8 de juny era la marxa cicloturista rutes del Montseny a Granollers,amb un recorregut de 166 quilòmetres i 1500 metres de desnivell amb els ports a superar de la Pollosa, coll Formic i el coll de Santa Helena. Els corredors que hi varen prendre part van ser en Narcís Riembau amb un temps de 5h23m i en Joan Borrell amb un temps de 5h15m.
El dia 21 de juny era el dia més esperat, el de la Quebrantahuesos, reconeguda com la marxa cicloturista més important de l’estat espanyol i una de les millors del món, només cal fixar-se amb el nombre de participants, en aquesta edició va superar els 8000 inscrits, xifra assolida a les 48 hores d’obrir-se les inscripcions. La sortida i l’arribada és a la població de Sabiñanigo, el seu recorregut es de 205 quilòmetres i les dificultats muntanyoses que cal superar son els ports del Somport, el Marie Blanque, el Portalet i finalment el de Hoz. En aquesta ocasió en Carles Ruscalleda va ser l’únic representant del club i va finalitzar la prova amb un temps de 8h40m, un temps excel·lent si tenim en compte que era la seva primera participació.


Els Alps francesos era el proper destí dels nostres corredors. El dia 5 de juliol en Joan Borrell amb la companyia inestimable de l’Angel Guich del club ciclista Vidredes si van desplaçar per disputar la marxa considerada com la més dura d’Europa, la Marmotte. Aquesta marxa te un recorregut de 175 quilòmetres i un desnivell de 5000 metres. La sortida és a la bonica població de Le Bourg d’Oisans, situada a uns 50 quilòmetres de Grenoble. En el seu recorregut s’hi troben els mítics ports del Tour de France que tants moments de glòria han donat al món del ciclisme. El primer és el col de la Croix de Fer de 2068 metres d’alçada, tot seguit, després d’un perillós descens comença el col del Telegraphe de 1570 metres d’alçada, un curt descens i enfilem el monstre del col du Galibier de 2642 metres d’alçada, un altre llarguíssim i vertiginós descens ens porta al peu de l’Alpe d’Huez, el port de les 21 corbes, corbes que calen superar per arribar al cim on hi ha la línia d’arribada. Els temps empleats demostren la duresa de la prova, l’Àngel va fer un temps de 8h29m i en Joan de 8h19m.


El mateix dia a Banyoles es va disputar la marxa de les Goges de 146 quilòmetres de recorregut i on cal superar les dificultats muntanyoses del volcà de Sta. Margarida, l’alt de Segueró i la duríssima ascensió a Rocacorba. Els corredors del club que hi varen prendre part van ser en Narcís Riembau , l’Adolf Santiago i l’Emili Cabarrocas.


Redacat d'en Joan Borrell