diumenge, 21 de febrer del 2010

CURSA SOCIAL DE CARRETERA A CASSÀ DE LA SELVA

Aquest diumenge 21 de febrer, s'ha disputat la 5 ena cursa de carretera de Cassà. Aquesta cursa (vàlida per el Trofeu Social d'Hivern de Carretera), tancava aquest Campionat. El dia s'ha mantingut força núvol i la temperatura força freda en però la cursa s'ha disputat amb total normalitat.
Les inscripcions han començat a les 8.30 h. del matí a la zona de l'Institut de Cassà. Ja de bon començament s'ha vist que hi hauria força animació amb l'arribada de ciclistes. Un total de 159 ciclistes han pres part en aquesta edició.
El recorregut ha estat de 70 km. amb sortida neutralitzada des de davant l'institut fins a la sortida del poble a la carretera de la Bisbal d'Empordà. A partir d'aquí, s'ha donat llum verda i de bon començament el ritme dels ciclistes ha estat molt alt. La serp multicolor s'ha allargat una mica i la pujada al alt de Santa Pellaia, ha sigut frenètic. La baixada cap a Sant Sadurní de l'Heura també ha estat a un ritme mortal. A partir de Sant Sadurní en direcció a Monells la carretera es converteix en un trenca cames amb pujades i baixades no molt pronunciades en però que castiguen les cames del ciclistes. El recorregut continua i passa per les localitats de Madremanya, Sant Martí Vell i Celrà. Es a partir d'aquí que la carretera de Girona a la Bisbal
es molt ample i els grups que s'han anat formant ocupen l'ample de la carretera. Abans d'arribar a la Bisbal agafent la carretera direcció a Corsà i d'aquí a Monells. Es a partir d'aquí que els ciclistes refan el recorregut inicial tornant a fer l'alt de Sta. Pellaia en direcció contraria. Durant la baixada cap a Cassà, cada ciclista anava marcant als contraris perfilant les oportunitats i l'arribava a l'Institut (punt d'arribada) amb una petita pujada, ha estat amb petits grups tret dels dos primers classificats que han pogut arribar en solitari.
Les classificacions es poden trobar a la pàgina de la Federació:
http://www.ciclisme.cat/clasificaciones/5-Classificacio_General_Cassa_21022010.pdf
Trobareu un parell de vídeos i mes imatges facilitats per la Mariona a:
http://www.youtube.com/watch?v=K1HJVwdDvug
http://www.youtube.com/watch?v=46SeJKkljpY
http://picasaweb.google.com/Mariona22222/CursaDeCassa#5440739965134016162
http://picasaweb.google.com/Mariona22222/CursaDeCassa?feat=directlink#
També trobareu un video-resum de tot el Campionat a:
http://www.youtube.com/watch?v=OQmjmTNKeac&feature=player_embedded