dissabte, 18 de novembre del 2006

LA TITAN DESERT


DIARI D'EN BERNA I EN SACOT AL DESERT
MARROC: del 28 d'abril al 1er de maig



Dia 28: A les 9 del matí varem sortir de l´ aeroport de Barcelona direcció Er-rachidia. Un cop allà ens van portar cap a l´ hotel Xaluca al poble d’ Erfoud, varem dinar i tot seguit varem disputar la primera etapa. Consistia en 37 Km de pista dura , algun tram de sorra i el tros final el vent de cara. Varem classificar-nos 27è i 28è de l´ etapa. Després de la pedalejada un bon bany a la piscina, un sopar de pasta i a dormir.







Dia 29: segona etapa. 67 Km de desert obert amb molts de trams de sorra, el vent de cara, com sempre i 47 graus de temperatura,. Sense cap dubte l´ etapa més dura, tot i que no ho semblava pels “amigos”, la gent del país que te’ls trobaves cada dos per tres seguint els teus passos al teu costat, sense cap mena de fatiga. Varem acabar en 29è i 30è lloc. L’organització ens esperava en un campament de “Haimas” (tendes fetes amb llana de camell). Només d’arribar, una dutxa d´ aigua freda , a dinar i una bona migdiada a l’ombra.

Dia 30: Tercera etapa. 115 Km, la més llarga. Varem començar a les 6 del matí per pista plana vorejant les grans dunes d’ Erg-chebi, seguidament 10 Km de quitrà i finalment, els restants, per terreny muntanyós. Aquí, un “amigo” ,vestit amb texans, camisa màniga llarga i amb turbant, ens va acompanyar 2 km amb una bicicleta vella i atrotinada, i amb aquella calor!. La classificació no va canviar gaire, varem quedar 38è i 39è

Dia 1: Quarta etapa. 64 Km. La primera meitat de l’etapa era d’un terreny semblant al de sempre: rocs, pistes paral•leles i un tros de llac sec. La segona meitat, varem seguir un canal i varem travessar un parell de poblats. Aquesta etapa era la més difícil de navegació i va fer que molta gent es perdés. Nosaltres ho varem aprofitar i varem aconseguir guanyar l’etapa. Després d’haver-nos fet una mini entrevista pel reportatge de la carrera, varem anar a dinar i varem passar una tarda de relax a l’hotel. Aquella última nit ens van preparar un sopar d’acomiadament, on es van repartir els premis. Acabada la festa tots varem anar cap a dormir per l’endemà agafar l’avió de tornada a Barcelona.





.
Varem quedar en els llocs 25 i 26 de la classificació general amb un temps total de 17 hores i 18 minuts a 1 hora i 30 minuts del guanyador.

Estem molt satisfets del resultat aconseguit i de l’experiència viscuda que esperem poder repetir.

ALBERT CARBÓ
JORDI BERNATALLADA