dimarts, 26 d’agost del 2008

VI MARXA D'ES POLLASTRE


El diumenge 24 d’agost ha tingut lloc a Santa Cristina d’Aro la sisena edició de la Marxa d’Es Pollastre amb una participació de 450 ciclistes Una prova per a bicicleta de muntanya que es desenvolupa pels massissos de les Gavarres i l’Ardenya. La marxa és especialment dura, de fins a 45 quilòmetres de llarg, que passa només per camins rurals i presenta un desnivell superior als 1.200 metres. Tot i això, la prova té un caire més festiu que no pas competitiu.. L’organització de la cursa ha anat a càrrec l’Associació Esportiva Matxacuca, que ha comptat amb la col·laboració de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, la colla local “Castanyes Voladores”, Televisió Costa Brava, Ràdio Santa Cristina, L’Agrupació de Defensa Forestal Gavarres Marítima i la Federació Catalana de Ciclisme.

Per sobre del caràcter festiu d’aquesta popular i peculiar cursa ciclista, destaca el trofeu que dóna nom a la prova. Es tracta d’un pollastre en bicicleta, fet amb pedra, reservat per aquells que aconsegueixin superar un tram concret, d’una duresa i un desnivell extrems, sense posar el peu a terra en un únic intent. En aquesta sisena edició, tan sols un corredor ha aconseguit aquesta fita.

Els ciclistes del Club Ciclista Cassà que hi ha participat en aquesta sisena edició han estat en Josep Puigmolé, Narcís Oller, Carles Ruscalleda i en Quim Felip