dijous, 22 de maig del 2008

MARXA CICLOTURISTA TERRA DE L'AIGUA



Aquest passat diumenge dia 18 de Maig s’ha presentat una nova edició de la Marxa Cicloturista Terra de l’Aigua que des de fa cinc anys organitza amb gran il·lusió el Club Ciclista Riells i Viabrea. La Marxa es puntuable pel Circuit de Llarga Distància de la Federació Catalana de Ciclisme i pel Circuit de Cicloturisme de “Ciclismo a Fondo”.

Per primera vegada no hi ha hagut canvis en el recorregut, i s’ha mantingut el de l’any passat que tant va agradar als participants. En total s’ha recorregut 137 km i superat un desnivell de 2700 m. Es tracta d’un recorregut muntanyós, força dur i selectiu, per les tranquil·les carreteres del Montseny i del seu entorn. S’ha pedalat per carreteres de tres comarques (la Selva, Vallès Oriental i Osona), s’ha passat pels pobles més coneguts de la zona com són Breda, Sant Celoni, Viladrau, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies, i s’ha travessat zones de gran interès paisatgístic (Santa Fe de Montseny, Sant Marçal, Sant Sadurní d’Osormort, Riells del Montseny,...).

La principal dificultat ha estat la pujada al Coll de Santa Helena (1232 m.-1ª cat.), un port que recorda als mítics ports del Tour i del Giro, amb rampes dures (15 %), trams de carretera molt estreta i paisatge d’alta muntanya. Però no s’han acabat aquí les dificultats, ja que el recorregut amagava encara altres obstacles, especialment el Coll de Collsesplanes (969 m.-1ª cat.) i la pujada final a Riells del Montseny.

En Joan Borrell, únic representant del Club Ciclista Cassà, ha acabat en la 91 ena posició de un total de 433 ciclistes han pogut acabar la marxa amb un temps de 4:49:21 h. amb una mitjana de 28.41 km/h.