dilluns, 10 de setembre del 2007

RECORREGUT DE LA 1ª MARXA PAPALLONA DE L'ARBOÇ


Ja s'ha escollit el recorregut de la 1ª Marxa Popular la Papallona de l'Arboç. El començament del recorregut llarg es el mateix que el recorregut curt fins el Km 10 aproximadament. La sortida des de la piscina anem a trobar l'estació i seguim per la Rambla. Travessem la carretera i enfilem cap a Can Bernada. Seguim en direcció al Torrent de les Cadenes . Continuem per corriols i caminois tot travessant el Torrent de l'Aboia fins travessar també la carretera dels Metges. Es passa per el Molí del Limbo, per el costat de Can n'Abras, tot seguint diferents caminois i corriols s'arriba al mas Bassets, es passa per el costat del mas i es puja al Puig Castell per la part el darrera. Una mica mes endavant hi trobem la separació de la Marxa Llarga i la Marxa Curta.
Tot seguin la Marxa llarga el recorregut s'enfila cap el Descarreg d'en Gironès i el Terme de la Roca per anar de baixada cap el Roquetal i continuar baixant fins a la Riera de Can Bota. A partir d'aquí el recorregut s'enfila quasi fins a dalt el Puig Aldrich on s'agafa un corriols a l'esquerra per baixar a sota la riera del Roquetal. Poc abans de tornar arribar a la casa un caminoi ""bastant"" dret en porta a la pista que va del Descàrrec al Coll del Matxo Mort. Es travessa aquesta pista i empalme amb l'antic camí del Coll del Matxo Mort i s'agafa un altre camí que porta directament a Can Gironés. Seguim pocs metres aquesta pista i agafa in caminoi en principi, mes tard corriol força trial-ler fins a la Font de la Teula. Una petita volta en porta a Can Castellò de Baix. S'agafa el camí de Bagueny i aviat es deixa per per un caminoi a mà esquerra que porta a la Plaça del Suro. d'Aquí dins el Coll de Llumaneres i el corriol de baixada fins a la Barraca del Caçadors. Un altre caminoi s'enfila amunt i es torna baixar quasi fins el Mas de les Dues Rieres. Es torna a enfilar fins a la Barraca d'en Marjanedes i finalment s'empalme amb la pista que ja havíem travessat. Un corriol tril-ler ens portarà a les Dues Rieres. Seguint una mica de pista, s'agafa un caminoi de pujada fins ala bicicleta rovellada. A partir d'aquí una bona baixada ens portarà a connectar amb la volta curta i el recorregut fins a Cassà serà el mateix.
Si seguim la volta curta després de passar per el Puig Castell i separar-nos de la volta llarga, una bona baixada ens porta a prop del Mas Bassets. A partir d'aquí després de seguir una mica de pista, ja agafem corriols i caminois molt estrets i força planers fins arribar a Can Vilallonga. Una pujada fins a Aigües Blanques i després ja s'empalme amb la Volta llarga fins arribar a Cassà.